Единственият вариант България да има стабилно управление поне  за следващите

...
Единственият вариант България да има стабилно управление поне  за следващите
Коментари Харесай

Борисов: Превъзмогнахме егото си, за да има България стабилно управление поне 18 месеца

„ Единственият вид България да има устойчиво ръководство поне  за идващите 18 месеца е да подкрепим втория мандат на Политическа партия – Демократична България ”, това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.  Той сподели, че премиерският пост е принадлежал на първата партия, само че той и Мария Габриел превъзмогнали егото си, в името на страната.
Прочетете още
„ Нямаше по какъв начин да съберем повече от 116 депутати. Мария ги събра, толкоз обявиха, че ще ги поддържат. Аз отидох с 69, те (ПП – ДБ) – 64.  Не можеше да си позволим да хвърлим България в нови избори при толкоз тежка вътрешна обстановка.  Подведохме интензивно срещи с водачите на партията на смяната, само че започнахме  отзад-напред. Ние  можехме да приемем някакъв бюджет в този момент, само че той нямаше да има политическа тежест, както и да започват промените и отново да оставим всичко на служебното държавно управление ”, сподели водачът на ГЕРБ.

Той сподели, че цел номер 1 пред ГЕРБ е евроатлантическата ориентировка на България дружно с техните сътрудници. Той даде образец по какъв начин е била замерена постройката на Европейска комисия в София с алена багра, а в това време оттова са пристигнали над 85 милиарда лв.,а още 30 милиарда се чакат до 2030 година.

„ Някои дава ли си сметка по какъв начин ще балансираме сметките на страната без тези пари, с войната в Украйна и отлива на вложители? Много  елементарно се приказва и се приказва. Неслучайно на първо четене мина закона за злополуките,  наказателния кодекс, промяната в правосъдната система ”, сподели Борисов. По думите му  признатият закон за механизъм за надзор на гл. прокурор е на Крум Зарков по искане на Европейска комисия и утвърден от европейските ни сътрудници.

Управлението за 18 месеца ще подсигурява и правенето на двата бюджета, законите за Плана за възобновяване, Еврозоната и Шенген.

„ Има по кое време да се скараме отново, има по кое време да се мразим… Решението е много  мъчно за нас. Какво ли не ми написаха, че предавам ГЕРБ, че съм ги разцепил... Дори да паднем и до 5% ще сме същинска партия с европейски полезности и евроатлантическа ориентировка ”, сподели Борисов.

„ Ние може да сме доста разнообразни, да не се понасяме, само че единствено това е шансът да вървим по верния курс. Да се направляваме и самоорганизираме, с цел да употребяваме опциите на въпроса. Днешното ни решение имаше огромна поддръжка. Това е отговорност. Нека приказват, че ГЕРБ е слаб, че съм се навел – каквото желаят “, съобщи Борисов.

С ПП-ДБ нямаме нито една тематика, по която да се разминаваме, посочи той. И благодари на Христо Иванов, че през днешния ден е провел среща в Движение за права и свободи за конституционно болшинство.

„ Да, може да желаяме опрощение. Прошка не бих споделил, тъй като съм сигурен, че това, което вършим е вярното. Другото е единствено неприятно “, сподели Борисов във връзка обединяването си с обединението на Политическа партия и Демократична България.

Нито те са предали някого, нито ние. Това е ползата на България, разяснява още той.

Мария Габриел взе думата и благодари на Борисов, на преговорната група и на българите.

„ Не бива да одобряваме, че този мандат е бил върнат. По време, в което трябваше да водим диалозите за мандата, показахме, че ползата е всевъзможен различен, само че не и персонален, его, предпочитание за власт. В това поставихме основа за бъдеще. 116 гласа- голяма признателност. Радвам се, че разликите ни с Българска социалистическа партия станаха ясни по време на диалозите. Не позволихме да бъдем асоциирани със подмолни сделки на гласове “, сподели тя и добави,  че договарянията в този момент са слагане на основа.

„ Показахме, че държавното управление не се базира на това кой какъв пост заема, а какви са цели и резултатите и по какъв начин ще се случи. Затова с ПП-ДБ като мощ, с която имаме общи точки по всички тематики беше значимо да реализираме съглашение по всички значими аспекти “, съобщи Габриел.

Днес направихме историческо взаимно изказване с акад. Николай Денков, съобщи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР